top of page
Фото автораUCEE

Випускників шкіл звільнили від обов'язкового складання ДПА в 2021 році

Випускники зможуть обирати між ЗНО, ДПА і річним оцінюванням.



Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт щодо звільнення випускників шкіл від обов'язкової державної підсумкової атестації (ДПА), зокрема й у формі ЗНО в 2021 році. Тепер 11-класники матимуть право вибору формату оцінювання знань, якщо не планують вступати до вишів. 


Відповідний крок пов'язаний зі стрімкими темпами поширення коронавірусу в Україні


"Законопроєкт передбачає надання учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання – шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання", – йдеться у пояснювальній записці.


Отже, випускники, які не планують вступати до вишів, звільняються від обов'язкового ДПА у формі ЗНО і можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без складання ЗНО. Таким учням можуть виставити бали на основі попередніх оцінок та видати атестат.


Водночас випускники, які планують вступати до університетів проходитимуть ДПА у формі ЗНО.


Як зазначає ТСН, аналогічне рішення Рада ухвалювала і торік.


"Йдемо по моделі минулого року: якщо випускника задовольняють річні оцінки, він може не проходити ДПА. Якщо ні або якщо випускник планує вступати до університету – проходить ДПА, зокрема у формі ЗНО", – пояснив голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.


Джерело: ТСН

7 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page