top of page
  • Фото автораUCEE

Visa допоможе МОН розвивати фінансову грамотність і підприємливість учнів та студентів

Компанія Visa приєдналася до партнерів МОН, які допомагають підвищувати фінансову грамотність та розвивати підприємливість в українських закладах освіти. Відповідний меморандум було підписано між МОН та Visa.


Зокрема, сторони планують спільно готувати, вдосконалювати та впроваджувати освітні програми для учнів і вчителів у школах, для педпрацівників та студентів у педагогічних вишах. Також передбачається проведення заходів для студентів та викладачів, підготовка матеріалів для закладів освіти тощо.


«Важливо, що наша співпраця передбачає розвиток компетенцій не лише в учнівської молоді, а й у вчителів – зокрема й тих, які працюють у межах Нової української школи. Це допоможе в подальшому сформувати наскрізні компетенції учнів щодо підприємливості та фінансової грамотності. Ресурс, який дає наша співпраця з Visa, повністю спрямований на отримання позитивного соціального ефекту», – наголосив заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій.


Першим спільним процесом стане участь Visa у розробці онлайнкомпоненту курсу для вчителів про компетентнісний підхід в освіті. Курс розробляється для керівників шкіл та педагогів Нової української школи – як вчителів початкових класів, так і вчителів-предметників.


В основу курсу, розробленого за фінансової та організаційної підтримки Європейського фонду освіти, покладено три європейські рамки компетентностей:


Європейську рамку компетентності підприємливості (EntreComp),Європейську рамку цифрової компетентності громадян 2.1 (DigComp 2.1),Рамку компетентностей для демократичної культури Ради Європи (RF CDC).


«Ми високо цінуємо можливість підтримати зусилля МОН, спрямовані на подальше сприяння розвитку підприємливості та фінансової грамотності в Україні. Цей Меморандум про взаєморозуміння відображає наше спільне бачення дій, які слід вжити для забезпечення зростання фінансової грамотності та фінансової інклюзії громадян України», – зазначила Віра Платонова, старший віце-президент і директор регіонального розвитку підрозділу компанії Visa в країнах СНД та Південно-Східної Європи.


Довідково


За результатами досліджень, проведених Visa, українці оцінюють власну фінансову грамотність на рівні 3,13 балів за 5-ти бальною шкалою. При цьому 86% опитаних мають бажання отримувати додаткову інформацію для підвищення своєї фінансової грамотності, особливо щодо вибору вигідних і надійних способів заощаджень, схеми розрахунку податків та соціальних виплат.


Згідно з останніми даними Світового банку, 37% українців знаходяться поза межами фінансової системи, тобто не мають жодного банківського рахунку. Частка людей, які активно користуються інтернет- та мобільним банкінгом, в Україні у 7-8 разів нижча, ніж у Польщі та США.


Джерело: https://mon.gov.ua


2 перегляди0 коментарів
bottom of page