top of page
  • Фото автораUCEE

Український інститут розвитку освіти замінить старий ІМЗО

Новостворений Український інститут розвитку освіти має стати новою впроваджувальною агенцією для реалізації освітньої реформи, яка поступово перебере на себе функції Інституту модернізації змісту освіти. Про це сказала міністр освіти Лілія Гриневич в ході спілкування з користувачами Facebook.


За її словами, сьогодні Інститут модернізації змісту освіти є основною впроваджувальною установою Міністерства освіти і науки, що має цілу низку повноважень, які стосуються, зокрема, проведення олімпіад, методичної роботи, розробки змісту освіти і програм, різноманітних методичних експериментів тощо.


«І звичайно, коли ми хочемо робити реформу, то це є дуже багато новацій. Ми зробили державний стандарт початкової освіти, нам треба генерувати нові змісти, нам треба по-іншому готувати вчителів і це не може робити вся та ж стара інституція. Тому наша ідея полягає в тому, щоб створити нову впроваджувальну агенцію, яка буде частину цих повноважень Інституту модернізації змісту освіти забирати», - сказала міністр.


Вона підкреслила, що позитив від створення Українського інституту розвитку освіти полягає в тому, що до нової інституції можна на конкурсній основі набрати нових найкращих фахівців. Разом з тим, працівники Інституту модернізації змісту освіти також зможуть брати участь у конкурсі.


«Тобто ідея полягає в тому, щоб зробити нову інституцію, в яку прийдуть нові люди або, ті хто переможе у конкурсі, і поступово повноваження Інституту модернізації змісту освіти вже у новій якості переходитимуть до Українського інституту розвитку освіти. І в майбутньому, нові люди виконуватимуть усі ці повноваження і будуть генерувати нові змісти, - зазначила Лілія Гриневич.


Вона також наголосила, що Міністерство освіти вже внесло до Кабінету Міністрів проект постанови про встановлення підвищених заробітних плат для співробітників Українського інституту розвитку освіти.


«Звичайно нам необхідно встановити нові заробітні плати у новому інституті, тому що, якщо зарплата буде така ж низька, то в цьому випадку ми не зможемо привести туди людей, які здатні до інновацій», - зауважила Гриневич.


Також міністр освіти спростувала чутки про те, що має намір очолити новостворену установу.


«Я не збираюсь йти керувати цим інститутом. Тому що в мережі дуже багато припущень, що цей інститут створює собі міністр, щоб мати місце після роботи у Міністерстві освіти. Я не буду брати участі у конкурсі і не буду працювати в цьому інституті. Нам цей інститут потрібен для того, щоб ми могли продовжувати реформу», - резюмувала міністр освіти Лілія Гриневич.


Джерело: https://osvita.ua


7 переглядів0 коментарів
bottom of page