top of page
  • Фото автораUCEE

Українські школярі демонструють кращі знання з громадянської освіти

Учні 10-х класів стали краще знати про права та свободи людини - усе завдяки курсу з громадянської освіти, який МОН запровадило минулого навчального року.


До початку курсу було проведено опитування, у якому взяли участь 707 десятикласників із 14 регіонів України. За його підсумками тест з громадянської освіти склало тільки 39 %, після закінчення курсу - 67 %.


«Громадянська компетентність вперше в шкільній освіті є пріоритетною та її вивчення є обов’язковим. Результати тестування показують, що ми рухаємось у правильному напрямку. Наступне покоління буде більш обізнаним в темі громадянських прав і свобод людини», - зазначила Раїса Євтушенко, головний спеціаліст МОН.


Тест з основ Конституції України та процесів управління державою містив 13 запитань. Для його успішного складання потрібно було правильно відповісти щонайменше на 10 позицій.

У новому навчальному році учні 10-х класів надалі вивчатимуть обов’язковий курс з громадянської освіти, одне із завдань якого – формування громадянських компетентностей.


Його розробили українські освітяни за підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» (ENGAGE), що фінансується USAID. Мета програми – підвищити обізнаність громадян та залучити їх до ініціатив на національному, регіональному та місцевому рівнях.


«Результати тестування до і після курсу вражають. І це не просто числа, йдеться про розуміння прав і свобод людини. Це формування відповідальних громадян, які беруть участь в процесах прийняття рішень», - розповіла керівник програми з громадянської освіти USAID/ENGAGE Світлана Супрун.


Джерело: https://mon.gov.ua


19 переглядів0 коментарів
bottom of page